Wij zijn dol op dansen en brengen mensen graag in beweging!

Aan het hoofd van Change Your Rhythm staan wij, Jacqueline en Sophie: twee beweeggrage duizendpoten. Change Your Rhythm is ontstaan vanuit onze passie voor dans en beweging en onze overtuiging dat dans waardevol is voor iedereen - ook kantoormedewerkers! Omdat wij willen dat meer mensen ontdekken wat dans voor hen kan betekenen zijn wij het bedrijf Dance to the People gestart, waar Change Your Rhythm het eerste concept van is. 

Wij verhogen door middel van dans het lichaamsbewustzijn van mensen zodat zij gemotiveerd zijn om in beweging te komen en het beste uit zichzelf kunnen halen!
— Sophie & Jacqueline

Lichaamsbewustzijn

Dans heeft ons gevormd tot wie we nu zijn: het heeft ons lichaamsbewustzijn verhoogd, ons een out-of-the-box mentaliteit gegeven en ons de wereld getoond vanuit het perspectief van de ander. De kennis die je opdoet door te dansen, is toepasbaar in alledaagse situaties. Zo ontdekte Jacqueline tijdens een kantoorbaan dat ze de oefeningen die ze als danser heeft geleerd kan gebruiken om stijve ledematen en fysieke klachten te voorkomen en bestrijden. En Sophie merkte dat ze tijdens presentaties de juiste boodschap kan overbrengen doordat ze als danser is getraind in non-verbale communicatie.

Dansen op kantoor

Wij zagen in dat er nog een heel andere wereld gebaat zou zijn bij de kennis van dansers en de voordelen van beweging en dans: de bedrijfswereld. Daar lopen veel mensen rond als 'koppen zonder kip', hun lichaam gebruikend als transportmiddel voor de hersenen. Maar dat gebrek aan lichaamsbewustzijn en beweging draagt bij aan de epidemie van burn-outs en ziekteverzuim wegens fysieke klachten in het bedrijfsleven! Grenzen worden regelmatig overschreden op de werkvloer en ontspanning, bewustwording en inspiratie zijn soms ver te zoeken. Met Change Your Rhythm brengen we werknemers in beweging en delen wij de voordelen van dans voor de uren die je op kantoor doorbrengt en daarbuiten!

Met Change Your Rhythm delen wij de voordelen van dans en beweging voor de uren die je op kantoor doorbrengt en daarbuiten.
— Sophie & Jacqueline

Dansprofessionals

Wij werken samen met een team van dansprofessionals. Waarom? Omdat dansers bewegingsexperts zijn en een unieke kijk op de wereld hebben. Zij kijken naar de non-verbale communicatie van mensen: hun lichaamshouding en hun lichaamstaal. Het waarheidsgehalte hiervan is hoger dan van verbale communicatie. Het is zoals het gezegde: "Actions speak louder than words." Hierdoor dient beweging als een waardevolle tool voor reflectie en komen wij snel tot de kern. Met praten kom je niet in beweging, met dansen wel!