Dagelijks bewegen op kantoor zorgt voor fitte, energieke en gelukkige werknemers!

Organisaties willen in beweging komen, maar dit blijkt moeilijker dan het lijkt. Het aanbieden van een sportabonnement, yogaworkshops of meedoen aan een hardloopwedstrijd is niet voldoende. Met eenmalige activiteiten verander je het zitgedrag van het personeel namelijk niet. Hierdoor blijf je kampen met ziekteverzuim wegens fysieke klachten en werkstress. Welzijn begint niet met vaker sporten, maar met vaker bewegen. Beweging moet onderdeel worden van de dagelijkse bedrijfscultuur. Zo bereik je iedereen. Met name hen die beweging het meest nodig hebben - en de organisatie het meest kosten! 

Sedentair gedrag

Langdurig zitten leidt niet alleen tot vroegtijdig overlijden en chronische ziekten op de lange termijn, maar ook tot fysieke klachten en concentratieproblemen op de korte termijn! Daarnaast kan een gebrek aan beweging bijdragen aan werkstress en mentale klachten zoals depressie en burn-out. Het is dan ook belangrijk voor het welzijn van werknemers dat zij niet alleen sporten, maar vooral ook regelmatig het langdurig zitten onderbreken met een beweegmoment!

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Bewegen op de werkvloer zal daarom de normaalste zaak van de wereld worden, om de gezondheid en het welzijn van werknemers te stimuleren.
— Onze visie

Imagoprobleem

Helaas lijdt bewegen op kantoor aan een imagoprobleem: beweging - en dan met name dans - wordt vaak als iets engs gezien, als iets wat niet thuishoort op de werkvloer. Zomaar oefeningen doen als je achter je bureau zit, je werk neerleggen om even een rondje door het gebouw te lopen of meedansen op die lekkere muziek uit de radio... dat hoort niet en onderbreekt bovendien je workflow. Toch? Daar willen wij verandering in brengen! Dansen is gezond, leuk en verbindend! De ideale manier om samen in beweging te komen. 

In 2026 hebben wij door middel van dans het lichaamsbewustzijn van 500.000 kantoormedewerkers verhoogd waardoor zij gemotiveerd zijn om in beweging te komen en het beste uit zichzelf en elkaar te halen!
— Onze missie

Cultuurverandering

Met Change Your Rhythm brengen wij werknemers en organisaties in beweging! In onze consultancytrajecten gaan we met organisaties kijken hoe beweging een vast onderdeel van beleid, van mentaliteit en van de werkomgeving kan worden. Cultuurverandering gebeurt niet van de ene op de andere dag, daarom integreren we gezamenlijk met werknemers, managers en bestuur beweging in bedrijfsculturen en zorgen zo voor energieke, gezonde, zelfverzekerde en gelukkige mensen binnen organisaties.