Dagelijks bewegen op kantoor zorgt voor fitte, energieke en gelukkige werknemers!

Organisaties willen in beweging komen! Niets voor niets horen wij om de haverklap kreten als 'onze organisatie is voortdurend in beweging'. Een mooi streven. Alleen blijkt in de praktijk dat met deze uitspraak altijd figuurlijke beweging wordt bedoeld. Maar hoe kan je als organisatie sturen op beweging als medewerkers acht uur op een dag statisch achter hun beeldscherm zitten? Verandering en beweging komen vanuit de mens en daar is dynamiek voor nodig. Tijd dus om beweging letterlijk onderdeel te maken van de dagelijkse bedrijfscultuur!

Zitcultuur

Nederlanders zijn Europees kampioen langdurig zitten. Dit langdurig zitten leidt niet alleen tot chronische ziekten op de lange termijn, maar ook tot fysieke klachten en concentratieproblemen op de korte termijn. Daarnaast kan een gebrek aan beweging bijdragen aan werkstress en mentale klachten zoals depressie en burn-out. Én bevordert het vele stilzitten het gevoel van sociale verbondenheid en werkplezier niet. Een mooie uitnodiging voor meer beweging tijdens de werkdag lijkt ons zo! Wij staan er dan ook voor om bedrijfsculturen dynamisch te maken via beweging en dans:

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Bewegen én dans op de werkvloer zullen daarom de normaalste zaak van de wereld worden, om de gezondheid en het welzijn van werknemers te stimuleren.
— Onze visie

Imagoprobleem

Helaas lijdt bewegen op kantoor aan een imagoprobleem: beweging - en dan met name dans - wordt vaak als iets engs en als onproductief gezien. Als iets wat niet thuishoort op de werkvloer. Zomaar oefeningen doen als je achter je bureau zit, je werk neerleggen om even een rondje door het gebouw te lopen of meedansen op die lekkere muziek uit de radio... dat hoort niet en onderbreekt bovendien je workflow. Toch? Daar willen wij verandering in brengen! Dansen is gezond, leuk en verbindend! De ideale manier om samen in beweging te komen. 

In 2026 hebben wij door middel van dans het lichaamsbewustzijn van 100.000 kantoormedewerkers verhoogd waardoor zij zich vitaler voelen, sterker in hun schoenen staan en meer werkgeluk ervaren!
— Onze missie

Cultuurverandering

Met Change Your Rhythm brengen wij werknemers en organisaties in beweging! In onze consultancytrajecten gaan we met organisaties kijken hoe beweging een vast onderdeel van beleid, van mentaliteit en van de werkomgeving kan worden. Cultuurverandering gebeurt niet van de ene op de andere dag, daarom integreren we gezamenlijk met werknemers, managers en bestuur beweging in bedrijfsculturen en zorgen zo voor energieke, gezonde, zelfverzekerde en gelukkige mensen binnen organisaties.