Kom in beweging voor meer ontspanning, bewustwording & inspiratie!

In het bedrijfsleven zien we drie grote problemen: ziekteverzuim en presenteïsme door fysieke klachten (1), burnout door een hoge werkdruk en verstoorde werk-privé balans (2) én problemen met vertrouwen, flexibiliteit en verbinding door de vorming van zelfsturende wendbare teams (3). Wij geloven dat een gebrek aan lichaamsbewustzijn ten grondslag ligt aan deze problemen - en een gebrek aan beweging! Daarom zetten wij dansprofessionals in om het lichaamsbewustzijn van werknemers te verhogen en hen weer in beweging te brengen, letterlijk en figuurlijk. Hierdoor stimuleren wij Ontspanning, Bewustwording en Inspiratie. Oftewel, het fysieke, mentale en sociale welzijn van werknemers. Change Your Rhythm voor meer vitaliteit, persoonlijk leiderschap en werkgeluk! 


Als alle drie de pijlers volledig geïntegreerd zijn in alle lagen van een organisatie, spreken wij van een positieve cultuurverandering die het werkgeluk van werknemers garandeert!
— Change Your Rhythm

Dynamische Bedrijfscultuur

Met Change Your Rhythm streven wij naar het stimuleren van dynamische bedrijfsculturen: werkomgevingen waar het de normaalste zaak van de wereld is om ieder uur een beweegmoment te nemen. Bijvoorbeeld door samen te dansen! Onze pijlers staan dan ook niet op zichzelf, maar zijn innig met elkaar verbonden om dit doel te bereiken.

Wij geloven dat de epidemie van fysieke klachten slechts het topje van de ijsberg is. Wij zien een gebrek aan fysiek welzijn als een gevolg van een gebrek aan mentaal en sociaal welzijn. Om in beweging te komen moet je namelijk niet alleen weten welke beweegmomenten je kunt nemen en deze ook kunnen uitvoeren (fysiek), je moet ook de stresssignalen van je lichaam kunnen interpreteren en je grenzen duidelijk kunnen communiceren (mentaal). Dit gaat veel makkelijker als je steun ervaart van je collega's en leidinggevenden en in een vertrouwde, veilige en bovenal fijne omgeving werkt (sociaal).

En juist daar ligt de crux van het probleem... Die sociale steun ontbreekt vaak! Lunchwandelen is inmiddels ingeburgerd wellicht, maar andere beweegmomenten nemen op kantoor zijn meestal nog 'not-done'. Door ons op alle bovenstaande facetten te richten, en zowel vitaliteit, persoonlijk leiderschap als de teamspirit te stimuleren, krijgen wij organisaties wél in beweging!   

Fysieke klachten.png