Vaarwel fysieke klachten. Hallo energie!

Wist jij dat fysieke klachten één van de meest voorkomende oorzaken is van verzuim en arbeidsongeschiktheid? Werknemers zitten gemiddeld maar liefst 10,1 uur op een werkdag. Maar dat vinden onze lichamen helemaal niet fijn! Op de korte termijn leidt langdurig zitten tot fysieke klachten, depressie en concentratieproblemen. Op de lange termijn leidt langdurig zitten zelfs tot vroegtijdig overlijden. Vandaar dat het de slogan 'zitten is het nieuwe roken' heeft gekregen. Toch komen mensen vaak niet in beweging, omdat ze door een gebrek aan lichaamsbewustzijn de stresssignalen van het lichaam niet herkennen en niet weten welke bewegingen hun lichaam nodig heeft. Daar kunnen onze dansprofessionals bij helpen!

Ontspanning: Fysiek welzijn

Met de pijler Ontspanning richten wij ons op het fysieke welzijn van kantoorpersoneel en de preventie van fysieke klachten. Oftewel, hun vitaliteit! Door middel van oefeningen uit de dans-, yoga- en pilatestraditie zorgen wij voor lichamelijke ontspanning. Wij verhogen het lichaamsbewustzijn van werknemers, verbeteren hun lichaamshouding en brengen hen in weer beweging. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dagelijkse beweegmomenten een positief effect hebben op onder andere de concentratie, stressreductie en productiviteit van werknemers. Door vaker te bewegen zijn werknemers vitaler en neemt het ziekteverzuim en presenteïsme af. Vaarwel fysieke klachten. Hallo energie! 


Onder fysiek welzijn verstaan wij het begrijpen van de signalen van je lichaam en daar gehoor aan kunnen geven. Gespannen schouders? Kom in beweging!
— Change Your Rhythm

Ontspan met onze:

Energizers

Organiseer je een conferentie of teambijeenkomst? Neem dan beweegmomenten op in jullie programma. Kies voor een dansante energizer van Change Your Rhythm! 

Workshops

Organiseer je een vitaliteitsweek? Kies dan voor een workshop met als thema: actief ontspannen, fysieke klachten voorkomen of je eigen energizer maken. Hierbij gebruiken wij dans, yoga en pilates als beweegvormen. Breng je werknemers letterlijk in beweging!

Trainingen

Hebben jullie werknemers veel last van fysieke klachten? Kies dan voor de training Ontspanning! Hiermee verbeteren werknemers hun lichaamshouding en leren zij welke oefeningen zij op de werkvloer kunnen doen. Iedere werknemer ontwikkelt een persoonlijke energizer. 

Consultancy

Change Your Rhythm kijkt binnen de consultancytrajecten met de pijler Ontspanning naar wat er nog kan gebeuren binnen een organisatie op het gebied van fysiek welzijn & beweging. Wij observeren welke beweegmomenten er al worden genomen door mensen, wat voor beweging er reeds gestimuleerd en gefaciliteerd wordt én waar er nog ruimte is voor verbetering! 


De feiten over zitgedrag

Bron: TNO

Bron: TNO