Zelfvertrouwen, overtuigingskracht en grenzen stellen. Dat zijn de vaardigheden die Young Professionals willen ontwikkelen!

Zelfvertrouwen, overtuigingskracht en grenzen stellen. Dat zijn de vaardigheden die Young Professionals willen ontwikkelen!

Dit voorjaar sprak ik met tien Young Professionals (YP’s) en vroeg hen naar hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn op het werk. Waar lopen zij op de werkvloer tegenaan? Welke vaardigheden willen zij nog ontwikkelen? En wat bezorgt hen werkplezier? In het eerste deel van mijn driedelige blog over Young Professionals deel ik welke vaardigheden deze ambitieuze doelgroep staat te popelen te ontwikkelen. Het zijn opvallend genoeg niet de vaardigheden die in de meeste traineeships aan bod komen!

Vijf tips hoe je beweging succesvol kan integreren in jullie bedrijfscultuur!

Vijf tips hoe je beweging succesvol kan integreren in jullie bedrijfscultuur!

Velen van ons zijn er bekend mee dat meer bewegen op het werk goed is. Toch blijven we vaak uren achter elkaar zittend werken. Lees hieronder mijn theorie over waarom beweegmomenten vaak geen integraal onderdeel van de werkdag zijn en tips die ervoor zorgen dat je deze keer wel in beweging komt. Een tip geef ik alvast mee: een dynamische bedrijfscultuur is een ‘team effort’!

Consultant actieve leefstijl Ingrid Hendriksen: “Alle beetjes beweging helpen”

Consultant actieve leefstijl Ingrid Hendriksen: “Alle beetjes beweging helpen”

“Hoezo vijf dagen per week sporten? In het weekend is genoeg” kopte NRC Next begin dit jaar. Diezelfde week benadrukte De Volkskrant in “Pak de trap, ga dansen, stoei met de kinderen, beweeg!” dat juist regelmatig bewegen tijdens het dagelijkse leven een enorme gezondheidswinst oplevert. Daarvoor hoef je dus niet intensief te sporten! Wat moeten we geloven wanneer er regelmatig nieuwsberichten verschijnen met (schijnbaar) tegenstrijdige strekking? Wij gingen in gesprek met Ingrid Hendriksen, senior consultant en expert op het gebied van actieve leefstijl, en vroegen haar om opheldering. Hoe vaak moeten we nu bewegen? En waarom? Lees verder en ontdek waarom beweegmomenten zo belangrijk zijn!

Langdurig zitten: een groot arbeidsrisico van de 21e eeuw. De oplossing? Bewegen!

Langdurig zitten: een groot arbeidsrisico van de 21e eeuw. De oplossing? Bewegen!

We weten allemaal dat sporten gezond voor je is. Misschien heb je zelf ooit aan den lijve ondervonden - tijdens een fitnessavond, een tenniswedstrijd of een rondje hardlopen - dat sporten je fitter maakt, je geest ontspant en je sociale leven een impuls geeft. Sporten heeft een positief imago en met reden: het geeft je een natuurlijke energieboost! Helaas ligt dit iets anders voor zijn broertje beweging. Beweging lijdt aan een imagoprobleem. Zomaar stretchbewegingen maken als je achter het bureau zit, je werk neerleggen om even een rondje door het gebouw te lopen of meedansen op die lekkere muziek uit de radio… dat hoort niet en onderbreekt de workflow, toch? Zonde! Lees hieronder waarom beweging en niet (alleen) sport de oplossing is voor een van de grootste arbeidsrisico's van de 21e eeuw: langdurig zitten.

Ben je moe? Vijf foute dansnummers voor meer energie!

Ben je moe? Vijf foute dansnummers voor meer energie!

Ongeveer 29% van ambtenaren komt uitgeput thuis van het werk. Deze en andere interessante cijfers en bevindingen werden deze week gepresenteerd tijdens de conferentie De gezonde ambtenaar in Weert. Werknemers willen dat hun welzijn bespreekbaar wordt gemaakt door de werkgever (wat negen van de tien keer niet gebeurt) én er is meer behoefte aan ontspanning. Kijk, daar kunnen wij wat aan doen! Om de gezonde ambtenaren alert te houden zijn wij uitgenodigd om hen in beweging te brengen met twee ‘energizers’. Hoe we dat doen? Door ons favoriete beweegmoment in te zetten: dansen op een fout nummer! Beluister hieronder onze top vijf en beweeg mee met onze 'energizer'.

Meer bewegen is eigenlijk heel simpel!

Meer bewegen is eigenlijk heel simpel!

Bewegen is eng! Gelukkig hebben wij er in onze Nederlandse (werk)cultuur zoveel mogelijk aan gedaan om alle beweging tot het minimum te reduceren. Met resultaat: uren achter elkaar stilzitten beschouwen we allemaal als de normaalste zaak van de wereld en we zijn het er ook over eens dat bewegen een overbodige inspanning is die onnodig veel tijd kost. Zijn we daar even mooi mee weggekomen! Of toch niet…? Lees hieronder hoe beweging abnormaal is geworden en hoe simpel je dit weer kan veranderen.

Rust. Bereik meer door minder te werken - én meer te bewegen!​​​​​​​

Rust. Bereik meer door minder te werken - én meer te bewegen!​​​​​​​

Met het boek Rest - Why you get more done when you work less verkondigt de Amerikaanse consultant Alex Soojung-Kim Pang een aantrekkelijke boodschap. Druk zijn - en jezelf druk maken - werkt averechts. Door minder uren per dag te werken en meer tijd te maken voor onder andere slaap, powernaps, hobby's en sport bereikten beroemde wetenschappers, kunstenaars en schrijvers succesvolle en lange carrières. Geen wonder dat het NRC Pang interviewde en The School of Life Amsterdam hem uitnodigde voor een lezing. Ook ik las met veel interesse en plezier zijn boek. Wat blijkt? Het meeste pas ik gelukkig al toe! Lees hieronder over mijn aha-momenten zodat ook jij meer uit jezelf kunt halen.

Corporate Rebel Joost Minnaar: “Werkgeluk ontstaat door vertrouwen, vrijheid en een gemeenschappelijk doel.”

Corporate Rebel Joost Minnaar: “Werkgeluk ontstaat door vertrouwen, vrijheid en een gemeenschappelijk doel.”

Zomaar je baan opzeggen en de wereld gaan rondreizen op zoek naar werkgeluk... Zou jij het durven? De heren achter Corporate Rebels in ieder geval wel! Joost Minnaar en Pim de Morree gaven hun niet-inspirerende ‘corporate jobs’ op, pakten hun koffers en trokken de wereld rond op zoek naar die organisaties waarbij werkgeluk en werkplezier hoog in het vaandel staan. Wat doen deze bedrijven dat andere organisaties niet doen? Ik sprak met Joost over hun avontuur.

Beweging helpt je beter leren!

Beweging helpt je beter leren!

We zijn gewend om te leren door te zitten en te luisteren. Ons schoolsysteem is hierop ingericht en ook de trainingen die we op latere leeftijd volgen tijdens onze loopbaan maken gebruik van deze zit-en-leer methode. Dat dit de norm is, hoeft niet te betekenen dat het ook de optimale manier van leren is. Het grote nadeel van deze methode is namelijk dat onze bewegingsvrijheid (bijna) geheel wordt ingeperkt en ons concentratievermogen daardoor verslapt. Wist jij dat onderzoekers nu juist tot de conclusie zijn gekomen dat beweging en leren elkaar positief beïnvloeden? Lees hieronder wat vaker bewegen voor jouw leerproces kan doen!

Balletdanser Andrew Greenwood: “Door te dansen op kantoor leef je langer.”

Balletdanser Andrew Greenwood: “Door te dansen op kantoor leef je langer.”

Als medeoprichter van Dance for Health heeft balletdanser Andrew Greenwood mensen met de ziekte van Parkinson, MS en Alzheimer aan het dansen gekregen en daarmee hun welzijn verhoogd. Nu wil hij met de stichting Dance and Creative Wellness een stem geven aan de vele initiatieven op dit gebied, want dansen verbetert de gezondheid en verhoogt het welzijn van mensen - ook van kantoormedewerkers. In Berlijn geeft hij deze week een training zodat andere dansdocenten zijn aanpak kunnen leren - en wij waren erbij. Dans is de oplossing voor de epidemie van inactiviteit!