Zelfvertrouwen, overtuigingskracht en grenzen stellen. Dat zijn de vaardigheden die Young Professionals willen ontwikkelen!

Dit voorjaar sprak ik met tien Young Professionals (YP’s) en vroeg hen naar hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn op het werk. Waar lopen zij op de werkvloer tegenaan? Welke vaardigheden willen zij nog ontwikkelen? En wat bezorgt hen werkplezier? In het eerste deel van mijn drieluik over Young Professionals deel ik welke vaardigheden deze ambitieuze doelgroep staat te popelen te ontwikkelen. Het zijn opvallend genoeg niet de vaardigheden die in de meeste traineeships aan bod komen!

Persoonlijke ontwikkeling is “heel erg belangrijk”

Het ontwikkelen van hun talenten staat bovenaan het prioriteitenlijstje van de Young Professional. Op mijn vraag “Hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling voor jou en je werkgeluk?” werd, door de YP’s waarmee ik in gesprek ging, unaniem geantwoord dat dit “heel erg belangrijk” is. De meesten gaven aan dat wanneer de huidige baan geen groeimogelijkheden biedt, het tijd is om te zoeken naar een nieuwe uitdaging! Werkgevers worden soms dan ook op de kwaliteit van de traineeship geselecteerd. Voor een enkeling is de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling zelfs belangrijker dan het salaris.

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij heel erg belangrijk. Als er geen ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, dan is het tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken. Het is voor mij belangrijker dan mijn salaris. Ik wil mezelf beter leren kennen, maar niet per se voor mijn carrière
— Consultant, 33 jaar

Slechts één YP plaatste een kritische noot en vindt dat bedrijven te veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling leggen. Volgens hem mag er meer aandacht besteed worden aan wat al wel goed gaat, in plaats van aan wat beter kan.

Onderzoeksresultaten

Over het feit dat persoonlijke ontwikkeling voor de Young Professionals van nu (de zogeheten Millennials) een prioriteit is, wordt veel geschreven. Maar welke vaardigheden willen zij leren? Daarover lees je minder. Gelukkig vroegen wij daar wel naar! Klik op de afbeelding  - of lees verder - en ontdek waar deze tien YP's tegenaan lopen op het werk en  welke vaardigheden zij nog willen ontwikkelen.

Persoonlijk leiderschap

De Young Professionals waarmee ik sprak, willen zich niet alleen op inhoudelijk vlak ontwikkelen, maar juist ook op persoonlijk vlak! Het werd me snel duidelijk dat er met name op het vlak van communicatieve vaardigheden en werk-privé balans nog veel leervragen zijn. De YP’s hebben allemaal behoefte aan meer persoonlijk leiderschap! Alleen hoe ze dit willen vergaren, wisselt onderling sterk en is afhankelijk van de leeftijd.

De jongere garde wil vooral meer zelfvertrouwen uitstralen, terwijl de oudere garde meer formele leiderschapsvaardigheden en communicatieve vaardigheden wil verbeteren. Helaas bleek voor beide groepen dat deze vaardigheden niet altijd behandeld worden binnen traineeships; deze richten zich vaak meer op vakinhoudelijke vaardigheden en kennis. Tijdens de gesprekken merkte ik dat er een aantal woorden telkens terugkwamen. Deze woorden, codewoorden, heb ik even voor jullie op een rij gezet. Ik ben benieuwd of jullie deze leervragen bij jezelf herkennen!

Codewoord: zelfvertrouwen

De jongere Young Professionals zijn op zoek naar presentatievaardigheden: zij willen meer zelfvertrouwen uitstralen, beter hun ideeën kunnen uiten en meer initiatief nemen. Als je als YP net de banenmarkt hebt betreden, is het belangrijk voor je om minder verlegen te worden en wil je bovendien vooral leuk contact hebben met je collega’s. Het codewoord? Zelfvertrouwen!

Ik heb goed contact met collega’s en leidinggevenden, maar ervaar wel werkstress rondom het maken van een goede eerste indruk. Ik ben verlegen bij senior collega’s en laat hen dan meer aan het woord. Ik wil proberen meer eigen initiatief te nemen.
— Consultant, 21 jaar

Codewoord: overtuigingskracht

Hoe ouder de Young Professional, hoe meer er gezocht wordt naar werkgerelateerde vaardigheden, zoals  communicatie- en leiderschapsvaardigheden. Als YP met een paar jaar ervaring op zak ben je op zoek naar hoe je collega’s kan stimuleren en enthousiasmeren, hoe je jouw boodschap duidelijk en effectief kan communiceren en wil je in staat zijn gericht advies en coaching te kunnen geven. Het codewoord? Overtuigingskracht!

Ik heb bewust gekozen voor een werkgever die een goede traineeship aanbiedt en de mate waarin ik die zelf kan vormgeven en er nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling. Nu levert mij dat een voorsprong op op mijn collega’s. Daarnaast zorgt de persoonlijke groei voor meer werkplezier: Ik kan nu dingen doen die ik twee jaar geleden nog niet aankon. Zoals: kunnen verwoorden wat de persoon met wie ik in gesprek ben nodig heeft, in plaats van direct met oplossingen komen. Wel wil ik nog leren hoe ik collega’s beter kan stimuleren, mijn enthousiasme beter kan overdragen.
— Accountmanager, 30 jaar

Wil jij ook leren hoe je jouw enthousiasme beter kan overbrengen? Neem dan een kijkje bij onze trainingen! Wij helpen je bewust te worden van jouw lichaamstaal zodat jij jouw ideeën duidelijker kunt communiceren en meer impact kan maken!

Codewoord: Grenzen durven stellen

Dan is er nog één thema binnen het thema persoonlijke ontwikkeling die door alle Young Professionals, ongeacht de leeftijd, werd genoemd: de privé-werk balans. Veel YP’s vertelden mij hoe ze uit passie voor hun baan het vaak niet konden laten om werk mee naar huis te nemen, maar tegelijkertijd beseften dat dit niet goed is voor hun rust en welzijn en werkstress op kan leveren. Andere bronnen van werkstress voor de YP’s zijn deadlines, onduidelijke verwachtingen, afwezigheid van feedback en lange reistijden. Als YP wil je vaker nee zeggen, maar dit blijft moeilijk. Je bent immers ambitieus en verlangt naar positieve feedback van collega’s en leidinggevenden. Het codewoord? Grenzen durven stellen!

Ik word continu gestoord door e-mail, telefoon en externen. Toch durf ik nog geen nee te zeggen uit angst om belangrijke informatie te missen.
— Projectassistent, 26 jaar

De Young Professionals

Ik heb er enorm van genoten om met een enthousiaste groep Young Professionals te mogen spreken en meer over hun belevingswereld te weten te komen. Helemaal omdat ik mijzelf herken in deze doelgroep! De tien YP's die aan mijn onderzoek mee hebben gedaan zijn tussen de 21 en 33 jaar, zijn universitair geschoold en de helft is ook werkzaam als consultant.  

Ben jij toevallig ook een Young Professional en dit aan het lezen? Laat mij weten of je je herkent in hun verhaal en of ook jij niet alle vaardigheden leert die je zou willen bij jouw traineeship. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en wat jij nog wilt leren!