Als muziek in de oren: 5 dansbare nummers voor op het werk!

Muziek op het werk: afleidend of juist stimulerend? Als deze vraag je bekend in de oren klinkt, is er een grote kans dat je de discussie over het volume van de radio wel eens met je collega’s hebt gevoerd. Waarschijnlijk heb je daarbij ook gemerkt dat de meningen nogal uiteenlopen. Lees hieronder hoe je deze patstelling op jouw kantoor kan doorbreken en de werksfeer kunt verbeteren!

Muziek op kantoor

Helaas kunnen wij geen uitsluitsel geven over wie van je collega’s zich gewonnen moet geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat beide partijen gelijk (kunnen) hebben, zoals het recente onderzoek van Teresia Lesiuk illustreert.

Lesiuk, als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Windsor, toont aan dat muziek op de werkvloer ervoor kan zorgen dat taken sneller en beter worden gedaan en dat het bovendien de stemming en productiviteit positief beïnvloedt. Mooi toch? Alleen geeft ze daarnaast ook aan dat deze positieve effecten ontstaan als er voldaan wordt aan een aantal randvoorwaarden. Zo moet de muziek niet te hard staan, is het belangrijk dat de muziek past bij de werkzaamheden die worden uitgevoerd en is het vooral van toepassing bij functies met repetitieve taken. Randvoorwaarden die zeker niet algemeen geldend zijn op de werkvloer. Haar bevindingen passen hierdoor in een lange lijn van onderzoek naar het effect van muziek op kantoor, waarbij er net zoveel voorstanders als tegenstanders te vinden zijn.

Of je nu wel of niet een voorstander van muziek op de werkvloer bent, het valt niet te ontkennen dat muziek je een positief gevoel kan geven en je helpt te ontspannen. Met name dansen op muziek is uitermate geschikt om jezelf een boost te geven als je even een dip hebt op je werk. Maar hoe ga je er mee om dat niet al je collega’s tegelijkertijd die behoefte hebben? Wij hebben de oplossing voor je!

Wil jij graag met collega’s op een lijn ‘zitten’ als het gaat om welzijn op de werkvloer? En elkaar inspireren om vaker te bewegen? Volg dan onze Inspiratie training en verbeter de werksfeer bij jullie op kantoor!

Gezamenlijk beweegmoment

Spreek met je collega’s een tijd af waarop je elke dag lekker hard een muzieknummer aanzet om op te bewegen. Dit moet altijd een vast tijdstip zijn, zodat iedereen het van mijlenver ziet aankomen en de workflow voor niemand wordt doorbroken. Goede momenten zijn aan het eind van de dag of net voor de lunchpauze - om er zeker van te zijn dat je niet net dat belangrijke telefoontje van je collega onderbreekt -, maar misschien werkt een drie uur dansmoment ook wel erg goed voor jullie.

Kijk maar eens naar het bedrijf United Shore uit de Verenigde Staten. Iedere donderdag om drie uur dansen de werknemers 15 minuten lang samen. Zo verbeteren zij de werksfeer en tevredenheid onder werknemers - én hun productiviteit!

Als je met jouw collega's het ideale moment hebt gevonden, kies dan een leuk muzieknummer en 'have some fun'! Kom achter dat beeldscherm vandaan en maak er een feestje van. Wedden dat jullie binnen no time met zijn allen helemaal uit je dak gaan? Samen dansen is niet alleen goed voor je lijf, het doet ook wonderen voor de teamspirit!

Top 5 dansnummers voor op de werkvloer

Uiteraard willen we jullie op weg helpen met het implementeren van deze nieuwe traditie. Hier onze top vijf van muzieknummers waarbij je niet stil kunt blijven zitten, voor een gegarandeerd succes.

1. The classic: Don’t stop me now - Queen

Want je kan nooit verkeerd gaan met een klassieker!

2. The I’m-never-going-to-get-you-out-of-my-head-song: Beat it - Michael Jackson

Disclaimer: alleen doen als je het niet erg vindt dat je de hele dag dit lied nog aan het neuriën bent.

3. The I-can’t-stop-moving-song: Uptown Funk - Mark Ronson ft Bruno Mars

Als dit nummer je niet uit je stoel krijgt, weten wij het ook niet meer. Bonus: als je even geen goede moves meer hebt, Bruno Mars laat er meer dan genoeg zien in zijn clip.

4. The I’m-feeling-great-song: On top of the world - Imagine Dragons

Heb je een geweldige dag? Dit is de perfecte tune om je collega’s achter dat bureau vandaan te halen en jouw geluk te delen.

5. The guilty pleasure: Mambo No.5 - Lou Bega

Ah geef toe, ook jij hebt guilty pleasures. Gelukkig ben je met dit nummer niet de enige. In 2014 analyseerde spotify verschillende playlists met de titel ‘guilty pleasures’ en dit nummer was de winnaar!

Sta op en dans: CHANGE YOUR RHYTHM!