Vaarwel werkstress. Hallo persoonlijk leiderschap!

Werkstress is beroepsziekte #1. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Maar dat ligt niet alleen aan de hoge werkdruk, ook aan het langdurig zitten! Als we achter de computer zitten, hebben we namelijk vaak een voorovergebogen houding. Dit heeft niet alleen fysieke consequenties, gesloten lichaamstaal zorgt er ook voor dat we minder assertief zijn, ons minder goed kunnen concentreren en aan ons eigen kunnen gaan twijfelen. Langdurig zitten heeft dus ook een negatieve impact op het mentale welzijn van werknemers - iets waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Maar het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, en de verbinding tussen hoofd en lichaam herstellen, daar kunnen onze dansprofessionals bij helpen!

Bewustwording: Mentaal welzijn

Een gebrek aan fysieke beweging zorgt ervoor dat mensen ook mentaal niet meer in beweging te krijgen zijn. Daarom richten wij ons met de pijler Bewustwording ook op het mentale welzijn van kantoorpersoneel. Wij helpen kantoorpersoneel hun werkritme te optimaliseren zodat zij topprestaties kunnen leveren. Dit doen we door aan de slag te gaan met lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en non-verbale communicatie. Want de stresssignalen van je lichaam kunnen herkennen en weten wat jouw ideale werkritme is, is niet voldoende. Om je nieuwe voornemens daadwerkelijk te realiseren, moet je ook leren je grenzen en wensen helder te communiceren. Vaarwel werkstress, hallo persoonlijk leiderschap!


Onder mentaal welzijn verstaan wij de bewustwording en realisatie van jouw optimale werkritme, én het effectief kunnen communiceren van jouw grenzen en wensen met heldere lichaamstaal.
— Change Your Rhythm

Word bewust met onze:

Workshops

Onze Bewustwording workshops zijn enorm populair bij Young Professionals en worden vaak geboekt door YP-verenigingen. Met name de workshop non-verbale communicatie is een hit! Maar we bieden ook andere workshops die het lichaamsbewustzijn verhogen. Zoals de workshop 'movefulness', onze dynamische variant op mindfulness. 

Training

Zijn er in jullie organisaties veel Young Professionals die een hoog risico op een burn-out hebben? Kies dan voor de training voor persoonlijk leiderschap van Change Your Rhythm! Na het volgen van de training Bewustwording zijn jullie 'high achievers' in staat te luisteren naar hun eigen lichaam. Ze kunnen assertief reageren op de veranderingen in hun werkomstandigheden. Ze herkennen hun grenzen en kunnen deze communiceren. 

Consultancy

Change Your Rhythm kijkt binnen de consultancytrajecten met de pijler Bewustwording naar wat er nog kan gebeuren binnen een organisatie op het gebied van mentaal welzijn & beweging. Wij verzamelen welke obstakels er mentaal bij de werknemers aanwezig zijn om meer te bewegen en met welke bewegingsvragen een organisatie dus aan de slag kan gaan!


De feiten over werkstress

Bron: TNO

Bron: TNO