Vaker bewegen op kantoor zorgt voor fitte, energieke en gelukkige werknemers!

Frequent horen wij binnen ons programma Change Your Rhythm: "Wat is de toegevoegde waarde van het integreren van beweging in de bedrijfscultuur als je reeds je werknemers een sportabonnement cadeau doet of yogalessen voor- of na werktijd aanbiedt?"

Dit slaat precies de spijker op zijn kop! Veel organisaties stimuleren en financieren meer sportactiviteiten, maar kampen tegelijkertijd nog steeds met uitval van werknemers door fysieke klachten en werkstress. Hoe dat komt? Doordat beweging geen onderdeel is van de dagelijkse werkdag en bedrijfscultuur. 

Sedentair gedrag

Langdurig zitten leidt niet alleen tot vroegtijdig overlijden en chronische ziekten op de lange termijn, maar ook tot fysieke klachten en concentratieproblemen op de korte termijn! Daarnaast kan een gebrek aan beweging bijdragen aan werkstress en mentale klachten zoals depressie en burn-out. Het is dan ook belangrijk voor het welzijn van werknemers dat zij niet alleen sporten, maar vooral ook regelmatig het langdurig zitten opbreken met een beweegmoment!

Imagoprobleem

Helaas lijdt bewegen op kantoor aan een imagoprobleem: beweging wordt vaak als iets engs gezien, als iets wat niet thuishoort op de werkvloer. Zomaar oefeningen doen als je achter je bureau zit, je werk neerleggen om even een rondje door het gebouw te lopen of meedansen op die lekkere muziek uit de radio... dat hoort niet en onderbreekt bovendien je workflow. Toch?

Cultuurverandering

Met Change Your Rhythm brengen wij hier verandering in! In onze bewegingstrajecten gaan we met organisaties kijken hoe beweging een vast onderdeel van beleid, van mentaliteit en van de werkomgeving kan worden. Cultuurverandering gebeurt niet van de ene op de andere dag, daarom integreren we gezamenlijk met werknemers, managers en bestuur beweging in bedrijfsculturen en zorgen zo voor fitte, energieke en gelukkige mensen binnen organisaties.